Tuesday, December 8, 2009

POVESTEA GEORGIANEI

Ajutati-ne sa ne facem auziti:
Join Georgiana's support group on Facebook!
Join Georgiana's cause on Facebook!

Georgiana Cosmina Dinu spune cu voiosie ca isi iubeste ursuletul si ii place sa pescuiasca. Pasiunile ei sunt insa umbrite de boala care o chinuie de 2 ani si jumatate. Cu inocenta specifica, Georgiana spune ca are doar o „bubita”. Ca si data trecuta. Asa reuseste sa isi incurajeze parintii pentru a putea merge impreuna mai departe.

Desi are numai 6 anisori, Georgiana sufera de o boala cumplita: tumora cerebro-ventriculara-temporo-parieto-occipitala stanga, pe scurt tumora cerebrala.


Georgiana are nevoie disperata de noi toti pentru a supravietui!



Ultimii 2 ani si jumatate din viata Georgianei

Georgiana a suferit 3 interventii chirurgicale de extirpare a tumorii gigant pe creier, a facut 13 cure de chimioterapie, 30 de radioterapie si una de gamma knife. Prima interventie a avut loc pe 23 aprilie 2007, chiar de ziua ei onomastica.

Pe 31 ianuarie 2008, Georgiana a fost internata de urgenta la Spitalul Elias, cu cefalee si tremur la piciorul drept. Pe 12 februarie 2008, Georgiana a suferit a doua interventie chirurgicala: ablatia cvasitotala a tumorii.

La recomandarea medicilor, parintii au incercat sa o duca pe Georgiana la o clinica din Franta, Hopital d’Enfants de la Timone Marseille, afland ca acolo se poate face tratamentul optim impotriva acestui tip de tumora. Pretul cerut de clinica franceza a fost peste orice asteptari: 280.000 de euro!!!

Timp de doua luni, parintii si cei care i-au ajutat au incercat obtinerea finantarii prin Formularul E 112, insa cererea nu a fost aprobata, decizia fiind motivata de faptul ca fetita poate fi tratata si in tara. Atunci parintii au incercat sa stranga suma necesara prin actiuni umanitare. Din pacate, nu au reusit.

Pe 15 septembrie 2009, Georgiana s-a simtit din nou rau. Investigatiile medicale au indicat hipertensiune intracraniana. Pe 22 septembrie 2009, Georgiana a suportat o noua interventie chirurgicala – ablatia partiala a tumorii cerebrale (recidiva tumorala voluminoasa fronto-parieto-temporal stang).

Ultimul diagnostic al Georgianei este Neuroblastom cerebral/PNET supratentorial recidivat, operat, radio-chimiotratat; Rest tumoral tratat radiochirurgical; Recidiva locala operata – in curs de chimioterapie.

Georgiana mai are o sansa!


Foto: Alexandra Dinca



Tot ce se putea face in Romania, s-a facut. Inca o data, parintii au primit recomandarea de a isi duce copilul la o clinica din Hanovra sau Istanbul, pentru tratament cu radioterapie numita Cyberknife, procedeul non invaziv care trateaza tumori (canceroase si necanceroase). Nici costul acestui tratament nu poate fi suportat de catre statul roman. Medicii i-au recomandat Georgianei sa efectueze acest tratament cel tarziu pana la sfarsitul acestui an.

Pretul estimat al tratamentului la una din aceste clinici este de cca 30.000 de euro. Pentru unii poate fi mic, insa pentru parintii Georgianei este unul greu de cuprins cu mintea avand in vedere veniturile prea reduse ale familiei si timpul care curge in defavoarea vietii propriului copil.

Foto: Alexandra Dinca



Parintii spera ca vor gasi oameni care sa le fie aproape si sa le poata ajuta singurul copil sa supravietuiasca.

CUM PUTEM AJUTA:

Putem contribui impreuna la acest efort umanitar in orice fel:

- prin retransmiterea acestui mesaj catre cineva, care ar putea ajuta

- printr-o informatie utila

- prin donarea unei sume de bani oricat de mica.

In cazul in care doriti sa faceti o donatie, conturile familiei sunt urmatoarele.

Raiffeisen Bank – Sucursala Buzau

RON: RO15 RZBR 0000 0600 1014 7293

EURO: RO31 RZBR 0000 0600 1014 7296

SWIFT: RZBRROBU

Titular: Dinu Cristian-Iulian (tatal)


Aveti posibilitatea de a va implica in campania de salvare a Georgianei, nu ezitati sa o faceti! Este in puterea noastra sa ii salvam viata Georgianei!


ISTORICUL SITUATIEI GEORGIANEI IN MEDIA


26 martie 2008:

decembrie 2008 - aparitie in ziarul Adevarul (captura in website):


2009

No comments:

Post a Comment